جستجوگر در این تارنما

Wednesday, 21 December 2011

باستان شناسی پیشرفته


خاکبرداری و حفاری بطریق سنتی برای یافتن اشیاء و محلهای باستانی بنظر میرسد که دیگر از مد افتاده باشد. باستان شناسان نوین از وجود نوعی از پهبادها استفاده میکنند.
باستان شناسان به لطف پهباد کوچکی توانستند که یک گور باشکوه سکایی را بیابند.
یولیوس نوی برونر Julius Neubronner  داروخانه چی آلمانی از شهرک کرون برگ Kronberg  دو سرگرمی داشت. کبوترهای نامه بر و عکاسی.
در سال 1903 نوی برونر برآن شد تا ایندو سرگرمی را در هم ادغام نماید. پس دوربین کوچکی که دکمه فشار آن پس از طی مدت زمانی بخودی خود عمل مینمود، به سینه یکی از کبوترهایش بند نمود و آنرا به آسمان فرستاد. بدینوسیله او توانست که عکسی از کاخ  کوچکی که در شهرش وجود داشت تهیه نموده و این کاخ  را از بالا مشاهده نماید.
امروزه پژوهشگران و دانشمندان رشته های گوناگون از این ایده  داروخانه چی  شهر کرون برگ استفاده میکنند با این تفاوت که از آنزمان تا به کنون امکانات بسیار بیشتری در دسترس پژوهشگران قرار گرفته است.
ماریین هندریکس  Marijn Hendrickx  پژوهشگر بلژیکی از دانشگاه  گنت  Ghent  از یک هلی کوپتر بدون سرنشین یا پهباد استفاده کرد و در تابستان امسال (2011) یک رشته گورهای سکایی را در دامنه کوههای آلتایی روسیه کشف نمود. اینگونه کشف و بازیابی مقابر باستانی با شیوه های پیشین که توسط خاکبرداری و کاوشهای میدانی انجام میگرفت کاملا فرق دارد.
بر اساس عکسبرداریهایی که در ارتفاعات 70 متری و 40 متری انجام گرفتند هندریکس و همکارانش توانستند که نمای مجازی سه بعدی  منطقه پژوهش را بر روی صفحه رایانه بازسازی کنند. آنها حتی بخشی از یک تپه را که پیشتر مورد دستبرد سارقین آثار باستانی قرار گرفته و از بین رفته شده بود، توانستند بدینوسیله بازنمایی و بازسازی مجازی نمایند.
با بکار گرفتن روشهای سنتی این کارها تقریبا غیر ممکن میبود زیرا این  تپه توسط  درختان و دیگر گیاهان پوشیده شده بود. با اینوجود کاوشها و پژوهشهای این گونه توسط  پهبادها نیز دشواریهای مخصوص بخود را دارند. بزرگترین این دشواریها بهنگام وزیدن بادهای نیمه شدید و شدید است.
پهباد مورد استفاده باستان شناسان گروه هندریکس  تنها 585 گرم وزن داشت که دوربینی 200 گرمی را نیز میتوانست با خود حمل  کند. با توجه به درازای پهباد که حدود 70 سانتیمتر است، بهنگام وزیدن بادهای نیمه شدید، سطح بزرگی از پهباد در معرض وزش باد قرار میگرفت بطوریکه هدایت پهباد بسیار مشکل میگردید.
برای آسان کردن کار با این گونه پهبادها قرار است در مدل به روزه شده آن طراحی پهباد چنان دگرگون گردد که هم بتواند دوربینی 1،2 کیلوگرمی به جای دویست گرمی را حمل نماید و هم اینکه در برابر بادهای با شدت وزش 13 متر در ثانیه مقاومت نماید.

قدمت گورهای یافته شده توسط این گونه از پهباد باستان شناسی به 800 تا 300 پیش از میلاد میرسند و مربوط به سکاها که از خانواده های  تیره ایرانی بشمار میروند، بودند. در این گورها اشیا زرین فراوانی یافته شدند. سکاها بخاطر هنر زرکوبی و ساخت زیورآلات زرین بسیار نامی بودند.
محل یافت گورها (کوههای آلتایی) نیز در منطقه ای میان روسیه، چین، قزاقستان و مغولستان امروزی قرار دارد و از جهت رفت و آمد نسبتا دشوار میباشد. از همینرو نیز این مکان توسط سکاها برای خاکسپاری مردگان بزرگانشان انتخاب گردید.
تا پیش از آمدن باستان شناسان به منطقه و دوباره یافتن گورها بوسیله پهبادها، دزدان آثار باستانی لطمه های فراوانی به این منطقه وارد آوردند.  هم اکنون نیز با کشیده شدن خط لوله گاز و نفتی که از سوی روسیه بطرف چین کشیده میشود باقیمانده این آثار گذاشته شده در گورها که تعدادشان تخمینا به بیش از هزارها میرسد، در معرض جدی خراب شدن و از بین رفتن قرار گرفته است.
برای نجات دادن بموقع این آثار کارهای فراوان و زیادی در انتظار گروههای باستان شناس از کشورهای گوناگون نشسته است.

Thursday, 1 December 2011

وسربازان نوین در آینده چنین میجنگند


نیروهای ویژه ارتشهای جهان میروند تا توسط تکنولوژی برتر خود را راس قرار دهند. دوربین کوچکی نصب شده بر روی کلاه خود سربازان که از جریان عملیات فیلم گرفته و به مرکز روان میدارد، پهباد Unmanned_aerial_vehicle در آسمانها و وسیله نوینی با نام اختصاری هالک  Human_Universal_Load_Carrier  که توسط آن میتوان براحتی از موانع بالا رفت و یا بارهای سنگین حمل نمود.
این نیروهای ویژه معمولا نخستین واحدها و دسته های ارتش هستند که از تکنولوژی برتر استفاده میکنند. آنها همچنین از تفنگ جدیدی که تنوره اشعه  Particle_beam_weapon  نام دارد بهره میبرند. 
در عملیات از میان بردن اسامه بن لادن تروریست مشهور هم از چنین تجهیزاتی استفاده شد.
پهبادی بنام سنتینل که مدل آن  RQ-170  بود نخست از محل عملیات فیلم برداری نمود بدون اینکه از سوی نیروی هوایی پاکستان ردیابی و رویت شود و فیلمها را بمرکز عملیاتی فرستاد. سربازان نیروی ویژه ناوگان آمریکا در حالیکه دوربین بر روی کلاه خودهایشان نصب شده بود توسط چرخ بالهای بلاک هاک که موتور آنها را طوری دستکاری کرده بودند که با سر و صدای کمتر پرواز کنند به محل عملیات اعزام گشتند.
در برنامه نظامی    Land_Warrior  آمریکایی مقادیر زیادی دستگاههای کوچک الکترونیکی و زره های بدن به سربازان پیاده آمریکایی کمک میکنند تا بتوانند مدت زمان زیادتری مقاومت کرده و بطور موثرتری مخاصمین خود را بکشند. 
این وسایل الکترونیکی و زرهی در ابتدا 8 کیلو وزن داشتند که میبایستی علاوه بر تجهیزات معمولی توسط سربازان حمل میشدند و طراحی آنها نیم میلیارد دلار مخارج در برگرفته بود.
وجود مخارج طراحی و کانسپت بالا سبب گشت که در سال 2007 ابتدا آنرا متوقف کردند اما در اواخر بهار همان سال واحد کوچکی از سربازان آمریکایی در عراق را با این وسایل که وزن آنها را بسیار کمتر از پیش کرده بودند، مجهز کردند تا در این کشور به انجام عملیات پرداخته و آنها را عملا آزمایش کنند.

در سال 2009 یک واحد بزرگتر را در افغانستان تعلیم دادند و به این وسایل نو مجهز کردند و قرار است که تا سال 2012 یک هنگ تمام آمریکایی را با آن تجهیز نمایند. ارتشهای برخی دیگر از کشورها همانند انگلستان، آلمان، لهستان، سوئد، ایتالیا، هند، سنگاپور و فرانسه نیز واحدهای مشابهی را در سازمان لشگری خود دارند.
سیستم نوین تری نیز وجود دارد بنام نت واریور که توسط آن سربازان نه تنها می توانند در حین عملیات جنگی با یکدیگر رابطه برقرار نمایند بلکه همزمان با واحد مرکزی عملیات که در جای دیگر می باشد و عملیات را همآهنگی و رهبری میکند در تماس هستند.
در ابتدا گفته می شد که این سیستم نو گران، سنگین برای حمل و برای استفاده بسیار پیچیده است از همینرو نیز نزد سربازان چندان محبوب نمی باشد اما با جا افتادن سیستم های شخصی تلفنهای هوشمند نزد افراد شخصی و هم چنین سربازان، اندک اندک طرز کار با این سیستم نو دیگر برای سربازان پیچیدگی نخستین را نداشته و از آن گذشته تولید کنندگان آن توانستند که بطور چشمگیری از وزن آن بکاهند بطوریکه حملش دیگر برای سربازان آسان بود.  
نکته تعیین کننده و مهم در سیستم نت واریور صفحه کوچکی است که به کلاه خود سربازان متصل است. توسط این صفحه مانیتور سربازان میتوانند موقعیت خود و دیگر همردیفان را بر روی نقشه بخوبی مشاهده کنند و هم چنین موقعیت دشمن بر روی صفحه برای سربازان مشخص میگردد. اطلاعات لازم برای اینکار را پهبادهای حاضر در منطقه عملیات تهیه میکنند.
در حال حاضر ارتش آمریکا در حال آزمایش بر روی پهبادی است که به 92 سنسور فیلم برداری مجهز است که هرکدام پنج مگا پیکسل ظرفیت دارد.