جستجوگر در این تارنما

Tuesday, 20 August 2019

میدان اسپانیای شهر سویا بخش دوPlaza de España

پارک ماریا لوئیزا.

در واقع بایستی نخست بیان نمود که ماریا لوئیزا چه کسی بود که پارکی را در یکی از شهرهای جنوب اسپانیا در اوایل سده بیستم بنامش کردند؟ این پارک درسال ١٨٩٣ توسط ماریا لوئیزا فرناندا د بوربن  María Luisa Fernanda de Borbón  دوشس مونت پنسیه ساخته شد.

نام کامل او ماریا لوئیزا خوزفینا آنتونیتا بیسنتا  بود که در سی ام ژانویه جولای سال ١٨٣٢از فردیناند هفتم پادشاه اسپانیا و ماریا کریستینا که دومین دختر پادشاه سیسیل بود، بدنیا آمده و در دوم فوریه  ١٨٩٧ یعنی چهار سال پس از احداث پارک  درشهر سویا  از دنیا رفت.



خیابانهای بولوار مانند این پارک بزرگ یکدیگر را بر سر میدانهای گرد با فواره ها و مجسمه هایی که در میان حوضهای زیبایی بنا شده اند و کل محوطه پارک را به موزه ای در فضای باز مبدل کرده اند، قطع می کنند. نامی ترین فواره ها و مجسمه های پارک ماریا لوئیزا،  فواره شیر و چشمه قورباغه هستند. زیباترین حوضهای این پارک نیز حوضچه های سدر و مرغابی می باشند.

مساحت پارک ماریا لوئیزا  بالغ بر چهارصدهزار متر مربع بوده و درختان پرتقال آورده شده از میدان  کاخ سن تلمو Palacio_de_San_Telmo  نیز در آن کاشته شده اند که در فصل بهار با برآمدن شکوفه هایشان به پارک زیبایی و رایحه بخصوصی می بخشند.

با وجودیکه قوها و طاووسهای موجود در این پارک خیلی بچشم می خورند ولی این پارک با نام جنبی پارک کبوتران مشهور می باشد و این نیز دو سبب دارد. یکی بخاطر فوجهای کبوتران وحشی است که در میدان آمریکای این پارک بخاطر نوشیدن آب می آیند و توسط جهانگردان غذا داده می شوند و دیگر اینکه گویا شاهزاده خانم ماریا لوئیزا به کبوتران وحشی علاقه داشته است. میدان آمریکا یکی از دو میدان پارک و از میان آنها میدان کوچکتر می باشد.

در پارک ماریا لوئیزا دو موزه بومی و ملی  که از ارزش بالای فرهنگی برخوردارند، موجود می باشند. معمار و طراح این دو موزه، آرشیتکت معروف آنیبال گونزالس Anibal_Gonzalez Alvarez-Ossorio  بود.

از دو میدان پارک ماریا لوئیزا نوشتم و میدان آمریکا را نام بردم، میدان دیگر میدان اسپانیا یا Plaza de España  هست که در واقع موضوع اصلی این نبشته بود ولی حجم دو بخش پیشین بزرگتر از آن شد که تصور می کردم واکنون مجبورم در گفتار دیگری بدان بپردازم.